Мексиканська кухня

Опубликовано:

2011-10-17

Мексиканська кухня славиться своїми пряностями й соусами. У більшості блюд незамінною частиною є гострий соус сальсас, що містить помідори й стручки перцю чилі. Подають цей соус до м’яса, квасолі, вареної рибі, яєць і птахів. Секрет цього соусу в комбінації мексиканських пряностей. Великою популярністю в Мексиці користуються плоскі коржі з маїсового борошна. Такі коржі в Мексиці називаються тортільяс. Тортільяс подають звичайно з дуже гострим соусом.  Мексиканська їжа взагалі вся дуже гостра. Найвідомішим соусом у країні є соус чилі. Закушують цей соус різноманітними тропічними плодами з текілою. Текіла є популярною мексиканською горілкою із блакитної агави.

Однією з головних визначних пам’яток мексиканської кухні є кактуси. Найчастіше його дрібно ріжуть і подають як салат. Великий інтерес також викликає інше блюдо: рулет зі свинячої шкурки. Одним з головних правил у готуванні такого блюда є те, що його потрібно постаратися не пересмажити. Тільки в цьому випадку вийде по сьогоденню найсмачніше блюдо. У Мексиці їх називають Чічарони й часто, у зв’язку з великою популярністю, продають у магазинах у вигляді чіпсів.
Безумовно, щоб повною мірою відчути всю принадність мексиканської кухні варто направитися в один з ресторанів країни. Спочатку вам принесуть легку закуску, але при цьому ця закуска буде мати чудовий витончений смак. Приміром, досить відомим блюдом є розтерте з кінзою і часником вершкове масло. До нього вам подадуть найсмачніші гарячі булочки. Не меншою популярністю також користується дрібно нарізаний салат з овочів. Подають його звичайно з галетами. Але це всього лише закуски. Все саме цікаве спереду. Варто також знати про те, що якщо офіціант цікавиться про те, що ви бажаєте їсти, не варто перераховувати боби, рис та інші блюда. У Мексиці є це є м’ясо. Розмаїтість м’ясних блюд вас приємно здивує. Мабуть самим популярним є нарізана шматочками свинина, тушкована в соусі, що складається з апельсинового соку й різних приправ. У соусі також готовлять курку, яловичину. Крім м’яса на тарілці буде щедро розташовуватися пристойна кількість гарніру. Це буде смажений рис або смажена картопля, а може пюре із квасолі.

Крім м’яса в мексиканській кухні приділяють не малу увагу  рибі й морепродуктам. У холодному або гарячому виді вам подадуть восьминогів, скампій або кальмарів. Але мабуть фірмовим блюдом є коктейль де камарон (коктейль із креветок). У холодний томатний соус поміщають варені очищені креветки. Звичайно такий коктейль складається з винятково маленьких креветок. Більші ж креветки використовують для гарячих блюд.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Получать новые комментарии по электронной почте. Вы можете подписаться без комментирования.