Одержання візи в Японію

Опубликовано:

2011-08-16

У таку країну як Японія, тури вимагають обов’язкового оформлення візи. Для того щоб її оформити, необхідні наступні документи:

-оформлений без порушень закордонний паспорт, у якого термін дії минає не пізніше, ніж за три місяці до передбачуваної дати покидання країни. Вітається наявність попереднього закордонного паспорта з візами або його ксерокопією;

-одна анкета, що заповнюється особисто (форма анкети видається);

-2 фотографії розміром 3х4;

-довідка з місця роботи про доходи, а також копії документів про наявність власності й документи, які підтверджують платоспроможність особи. Це можуть бути виписки з банківських рахунків, кредитні карти, і так далі;

-авіаквитки до Японії й назад;

-запрошення від японської сторони, або довідку про оформлення тура, яку можна одержати в турфірмі.

Відсутність одного із цих документів зробить оформлення візи неможливим. Звичайно допомога в оформленні віз роблять туроператори, які мають необхідні зв’язки. Але можна й оформити візу самостійно. Строк, за який розглядається запит про проставлення візи, становить не менш семи днів.

Для туристів віза в Японію оформляється на строк до 90 днів. Якщо в державу Японія тури плануються на більше тривалий строк, необхідно спеціально домовлятися із представником туристичного агентства або з консульством (якщо віза оформляється самостійно).

Оформлення візи в Японію коштує не занадто дорого. Консульський збір за вартістю складе близько 10 доларів США. Процедура оформлення візи може затягтися, тому варто почати оформляти її задовго до запланованого тура. Японія – країна, у яку візи оформляються для громадян Російської федерації найбільш проблематично. Якщо один раз була відмова в оформленні візи, то одержання дозволу на в’їзд надалі стане дуже й дуже важкою справою.

Якщо вам хочеться відвідати країну з багатою культурною спадщиною, а також з унікальними пам’ятниками архітектури й дивних природних ландшафтів, але немає бажання оформляти візу, Вас зацікавить Шрі-Ланка. Для тих, кого цікавлять екзотичні тури, Шрі-Ланка запрошує відвідати унікальні природні заповідники, розплідник по розведенню слонів, кращий в Азії зоопарк і так далі. Для в’їзду в країну достатньо мати авіаквитки для прибуття й від’їзду, віза на 30 днів проставляється в аеропорті після сплати невеликого збору. Тури Шрі-Ланки користуються не меншою популярністю, чим тури в Японію.