Ресторани в Анталії

Опубликовано:

2011-09-21

Про багатогранність, тонкість смакових відтінків і чарівній специфіці турецької кухні вже багато років складають хвалебні відкликання. І це цілком заслужено: на базі рідної кулінарії тюркського походження, турецька кухня, здається, увібрала все краще з європейських варіацій і середземноморських блюд. Не тільки традиційна риба або морепродукти, але й різноманітні асортименти м’ясних шедеврів або овочевих творів кулінарного мистецтва в ресторанах Анталії будуть боротися за переваги гостей.

Як і будь-який поважаючий себе курорт, Анталія представлена величезним вибором закладів громадського харчування. Звичайно, ціни в місцевих ресторанах трохи вище, ніж аналогічний критерій у сусідніх містах, однак і сервіс обслуговування в курортній столиці відчутно подібний заявленим європейським міркам.
Східний колорит кулінарного миру зовсім не обмежує смаки туристів в Анталії. Будучи одним із самих яскравих представників світу привітності й гостинності, це дивне місто стало батьківщиною й різноманітними ресторанами, що спеціалізуються на певних національних блюдах інших держав. Шанувальники традиційної російської кухні без ускладнень знайдуть тут заклад по смаку, як і аматори японських блюд, італійської розмаїтості або французької кухні.
Головні елементи турецької кухні – кебаб і долма – представлені в найрізноманітніших формах і способах подачі практично в будь-якому ресторані або кафі Анталії. Причому виключенням не буде й заклад, присвячений принципово іншим методам готування, ніж східна орієнтація. Дані блюда – уже не перше десятиліття є деякою асоціативною подобою візитної картки східної кулінарії.
У кращих традиціях якості відпочинку й розслаблення на сонячному курорті, не тільки насичені блюда, але й найрізноманітніші алкогольні напої місцевого характеру можна покуштувати в місцевих точках харчування. Самою популярною для російських туристів, як і представників прилеглих країн, стала місцева ракія або ганусова горілка, а от винна розмаїтість в Анталії не відрізняється глибоким смаком і відтінковими ароматами.
Що до цінових відмінностей, то найдешевшим способом харчування стане відвідування ресторанів у конкретному готелі, якщо його статус, звичайно, не вищий за середній. Трохи дорожче обійдеться прогулянка в популярні ресторани самостійної організації. А от заклади, розташовані в безпосередній близькості від прибережної зони із чудовим видом на гірську гряду або блакитну бухту – найдорожчий варіант трапези. Однак хоча б раз, приїхавши в Анталію, варто відвідати такий ресторан – враження будуть незабутніми, а задоволення – невимовним.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Получать новые комментарии по электронной почте. Вы можете подписаться без комментирования.