Ресторани в Белеку

Опубликовано:

2011-09-26

Белек витканий із продуктів цивілізації. І дана його особливість відбита буквально у всьому, причому починається місто з повноцінного оснащення кожної з його готелів. Тільки тут неможливо знайти готель без повного встаткування його функціональних зон. При цьому мережа аналогів готельного характеру веде досить загострену конкурентну боротьбу за приїжджих. Можливо, з даної причини практично кожна обитель для зупинки під час відпустки відрізняється високим класом ресторанних комплексів.

Дивні ресторани найвищого класу обслуговування й різноманітних асортиментів, представлених на вибір відвідувача блюд при готелях, як і безпосередня близькість готельної зони до морського узбережжя, привели до мінімуму незалежних закладів, що пропонують кулінарні шедеври Сходу.
І, проте, якщо в готельних ресторанах в основному меню складається із блюд сучасних, продуктів нового покоління й експериментів кулінарів з відповідним вищим утворенням, то в самостійних місцях харчування старого Белека майстри виготовлення східних блюд усе ще пам’ятають наставляння минулих поколінь і пропонують кулінарні витвори винятково домашнього принципу готування. Приїхавши в Белек вперше, не варто відмовляти собі в задоволенні насолодитися дивними блюдами істинно національного надбання Туреччини, тим більше, що село Кадріє – старий Белек – розташований всього в 4км від сучасного курорту, і добратися туди не важко буде. Сівба на найближчий рейсовий автобус. Зате вибір закладів харчування в цьому древнім місці досить вражаючий: місцеві ресторани оригінальні своїми фірмовими блюдами – спадщиною родин кухарів – а кафе й бари запропонують такі напої й насолоди, які навряд чи зустрінуться в готельних місцях відпочинку.
Звичайно, стара кухня турецьких націй сподобається не кожному, а любов східного народу до спецій і гострого смаку може спровокувати справжній вогонь у шлунку. Для аматорів більш м’якої їжі оптимальний вихід – поїздка в Аланью: тут не важко буде не тільки відшукати ресторан з турецькою кухнею більше ніжного складу, але й заклад найрізноманітніших національних блюд, включаючи французькі взискання, італійські тонкості й навіть класика російської кухні.
При бажанні покуштувати екзотики саме в стінах Белека варто звернути увагу на знаменитий «Адана Окбебаси»: таких кебабів і рибних блюд, на які здатний кухар цього місця, – у всій Туреччині не знайти. Ще одне особливе місце Белека, що заслужило любов, як приїжджих, так і місцевих жителів «Коко бар». Найсмачніший кебаб з м’яса молодого барана можна поглинати прямо на відкритій терасі, насолоджуючись не тільки багатством смаку вишуканого національного блюда, але й красою навколишньої природи.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Получать новые комментарии по электронной почте. Вы можете подписаться без комментирования.