Смертельні делікатеси світу

Опубликовано:

2012-04-19

Як здорово опинитися на відпочинку в незнайомій країні і поробовать щось таке вишукане і незвичайне, щоб потім похвалитися перед друзями. І як же здорово, що місцеві ресторани готові догодити нам-туристам, готуючи воістину екзотичні страви. Однак, не все так прекрасно, як здається на перший погляд.

Навіть уже не кажучи про те, що місцева кухня може нашкодити мікрофлорі шлунка, деякі делікатеси є просто небезпечно для життя.

І лідером отруйних делікатесів є Японія .
Ветой країні існує маса отруйних риб, з яких місцеві кулінари роблять екзотичні суші і сашимі. Проте найменша їхня помилка може призвести якщо не до летального результату, то до параллічу м’язів. Причому потужних дієвих протиотрут у світі поки не існує. Отже, тричі подумайте, перш ніж скуштувати рибу фугу або іглобрюха (як називають його в народі).
Схожими якостями наделіни сріблястий узкоротих, жаба-бик і риба-камінь, правда обетают вони в Індійському океані.

А ось у популярній в Європі та Північній Америці Бузині, яку додають в торти, джеми і навіть у чай міститься ціанід. Правда в малих дозах.

Перебуваючи в Австралії , Новій Зеландії подумайте, перш ніж спробувати місцевий делікатес – рибу скорпену, яка, як Ви напевно здогадалися, дуже отруйна.

Подорожуючи ж по Африці, Карибам або Південній Америці ніби уважно, пробуючи клубневидне коріння маніоки / касави. Їх аборигени дуже часто у вигляді борошна додають в коржі та інші місцеві страви (часом просто з економічної), а мука ся містить синильну кислоту. Померти, звичайно, не помрете, але регулярне вживання призведе до неабияким болів.

Національний фрукт Ямайки – Бліг. Дуже смачний, але тільки в стиглому вигляді. З’їсте недостиглі, і блювота з м’язовими судорагамі Вам забезпечена.

Приємного апетиту!