Віза в ОАЕ

Емірати – країна візова (так званий спрощений візовий режим, коли для відкриття візи по звичайному тарифу нам потрібні дані закордонного  паспорта, але в  цьому випадку необхідно буде надати кольорову отскановану копію першої сторінки ОЗП на першу вимогу імміграційної служби ОАЕ; для відкриття візи по терміновому тарифі нам потрібно кольорову отскановану копію першої сторінки  закордонного  паспорта, офіційний необхідний термін дії ОЗП – 3 місяці з початку поїздки). Віза оформляється в імміграційній службі країни ОАЕ. Процедура оформлення нормальної візи займає від 5  до 7  робочих  днів (вихідними днями в ОАЕ є п’ятниця й субота). термінова віза (від 2 – 4 робочих дня, не включаючи п’ятницю й суботу). Якщо дитина вписана в паспорт батьків, віза  відкривається  безкоштовно, якщо в дитини окремий паспорт – оплачується повна вартість візи.

У зв’язку з новими вимогами імміграційної служби ОАЕ для громадян України, Вірменії , Грузії , Хорватії, Боснії й Герцеговини, Сербії і Югославії  необхідно надавати кольорову копію першої сторінки закордонного паспорта й кольорову отскановану копію фотографії 3,5 x 4,5. Строки оформлення візи по нормальному тарифу для них не менш 7-мі робочих днів.

Відмови у візах. Затримки з видачею віз.

Основна причина відмов так  званий – “Black List” (“чорний список”, у який заносяться всі особи, які коли-небудь робили правопорушення на території ОАЕ й  розшукувані Інтерполом –  це  єдина  комп’ютерна система). Відсоток відмов не великий, звичайно  вони бувають у  тих  випадках, коли прізвище й ім’я туриста збігалися із прізвищем і ім’ям порушників законів ОАЕ. Тому найчастіше відмовляють у візі особам з найпоширенішими прізвищами (наприклад – Іванова Олена, Морозова Наталя, Петрова Олена). Так само бувають і затримки з видачею віз (понад установлений офіційний строк). У  цьому  випадку  існує  можливість відкриття  транзитної  візи  по  прильоті   в аеропорт  Дубаї, вартість  візи 140  доларів (очікування в аеропорті від 1 години до 4 годин, іноді можливо до неділі, за умови прильоту туриста в п’ятницю), але при цьому не існує 100 %  гарантії одержання візи.

Імміграційна служба ОАЕв праві не повідомляти причину затримки або відмови. У випадку якщо бронювання й оплата тура виробляються за такий строк до вильоту туристів, що відмова у візі (або затримка з її видачею) спричиняють штрафні санкції з боку готелю, втрату заброньованих авіаквитків, або інші матеріальні втрати, то дані штрафи (у розмірі реальних втрат туроператора) оплачуються клієнтом. Угадати заздалегідь виникнуть чи ні проблеми з візою – неможливо.  Тому  рекомендуємо туристам  страхуватися від невиїзду.

Обертаємо вашу увагу на правила відкриття віз в ОАЕ:

  • Ділайт займається оформленням віз тільки для осіб, що здобувають путівки компанії.
  • Строки подачі даних на відкриття віз в ОАЕ:
День прильоту нормальна віза* термінова віза*
Вівторок Вівторок (за 8 днів) п’ятниця
П’ятниця п’ятниця (за 8 днів) Вівторок
  • * – останній день подачі даних
  • Вартість оформлення:
    • туристичної візи – 50 USD
    • термінової візи – 80 USD
    • транзитної – 140 USD

Для відкриття:

  • для відкриття туристичної візи потрібні дані закордонного  паспорта,  але в  цьому випадку необхідно буде надати кольорову отскановану копію першої сторінки ОЗП на першу вимогу імміграційної служби ОАЕ; для відкриття візи по терміновому тарифу нам потрібна кольорова отсканована копія першої сторінки  закордонного паспорта, офіційний необхідний термін дії ОЗП – 3 місяці з початку поїздки.
  • Відповідно до діючих правил оформлення візи, імміграційна служба залишає за собою право відмовити у видачі візи з повідомленням не пізніше 24 годин до прильоту в ОАЕ, не пояснюючи причин.
  • Обертаємо вашу увагу, що останнім часом Імміграційна служба ОАЕ посилила вимоги до жінок молодше 30 років, а також дітям (хлопчикам і дівчинкам).

Дітям з окремим паспортом відкривають візи у випадку, якщо їх супроводжує батько з таким ж прізвищем. Може виникнути затримка з відкриттям візи або відмовою, якщо дитину супроводжує дорослий з іншим прізвищем.

Просимо вас інформувати про це агентства й заздалегідь готовити копію свідоцтва про народження дитини перекладеного на англійську мову й завіреного нотаріально для надання в Імміграцію.

Якщо одружена молода пара молодше 30 років має різні прізвища, необхідно заздалегідь готовити копію свідчення про шлюб перекладене на англійську мову й завірене нотаріально для надання в Імміграцію.

Просимо вас подавати документи для жінок молодше 30 років максимально завчасно до дати заїзду.

У випадку відмови в одержанні візи її вартість не вертається.

  • Повторна подача на візу здійснюється при її оплаті. У випадку вказівки невірних паспортних даних, заміна на нові розцінюється як обіг за новою візою c повною її оплатою. Можливі ускладнення з відкриттям віз для дівчин моложе 30 років, що подорожують без супроводу родича з таким ж прізвищем. У цьому випадку необхідно бронювати готелі категорії не менш 4*.
  • У випадку неповернення туриста в строк і відсутності інформації про його місцезнаходження на території ОАЭ імміграційна влада виставляє штрафні санкції. Відповідальність по виплаті штрафу накладається на агентство, що відправило туриста.