Віза в ОАЕ

Емірати – країна візова (так званий спрощений візовий режим, коли для відкриття візи по звичайному тарифу нам потрібні дані закордонного  паспорта, але в  цьому випадку необхідно буде надати кольорову отскановану копію першої сторінки ОЗП на першу вимогу імміграційної служби ОАЕ; для відкриття візи по терміновому тарифі нам потрібно кольорову отскановану копію першої сторінки  закордонного  паспорта, офіційний необхідний термін дії ОЗП – 3 місяці з початку поїздки). Віза оформляється в імміграційній службі країни ОАЕ. Процедура оформлення нормальної візи займає від 5  до 7  робочих  днів (вихідними днями в ОАЕ є п’ятниця й субота). термінова віза (від 2 – 4 робочих дня, не включаючи п’ятницю й суботу). Якщо дитина вписана в паспорт батьків, віза  відкривається  безкоштовно, якщо в дитини окремий паспорт – оплачується повна вартість візи.

У зв’язку з новими вимогами імміграційної служби ОАЕ для громадян України, Вірменії , Грузії , Хорватії, Боснії й Герцеговини, Сербії і Югославії  необхідно надавати кольорову копію першої сторінки закордонного паспорта й кольорову отскановану копію фотографії 3,5 x 4,5. Строки оформлення візи по нормальному тарифу для них не менш 7-мі робочих днів.

Відмови у візах. Затримки з видачею віз.

Основна причина відмов так  званий – “Black List” (“чорний список”, у який заносяться всі особи, які коли-небудь робили правопорушення на території ОАЕ й  розшукувані Інтерполом -  це  єдина  комп’ютерна система). Відсоток відмов не великий, звичайно  вони бувають у  тих  випадках, коли прізвище й ім’я туриста збігалися із прізвищем і ім’ям порушників законів ОАЕ. Тому найчастіше відмовляють у візі особам з найпоширенішими прізвищами (наприклад – Іванова Олена, Морозова Наталя, Петрова Олена). Так само бувають і затримки з видачею віз (понад установлений офіційний строк). У  цьому  випадку  існує  можливість відкриття  транзитної  візи  по  прильоті   в аеропорт  Дубаї, вартість  візи 140  доларів (очікування в аеропорті від 1 години до 4 годин, іноді можливо до неділі, за умови прильоту туриста в п’ятницю), але при цьому не існує 100 %  гарантії одержання візи.

Імміграційна служба ОАЕв праві не повідомляти причину затримки або відмови. У випадку якщо бронювання й оплата тура виробляються за такий строк до вильоту туристів, що відмова у візі (або затримка з її видачею) спричиняють штрафні санкції з боку готелю, втрату заброньованих авіаквитків, або інші матеріальні втрати, то дані штрафи (у розмірі реальних втрат туроператора) оплачуються клієнтом. Угадати заздалегідь виникнуть чи ні проблеми з візою – неможливо.  Тому  рекомендуємо туристам  страхуватися від невиїзду.

Обертаємо вашу увагу на правила відкриття віз в ОАЕ:

  • Ділайт займається оформленням віз тільки для осіб, що здобувають путівки компанії.
  • Строки подачі даних на відкриття віз в ОАЕ:
День прильоту нормальна віза* термінова віза*
Вівторок Вівторок (за 8 днів) п’ятниця
П’ятниця п’ятниця (за 8 днів) Вівторок
  • * – останній день подачі даних
  • Вартість оформлення:
    • туристичної візи – 50 USD
    • термінової візи – 80 USD
    • транзитної – 140 USD

Для відкриття:

  • для відкриття туристичної візи потрібні дані закордонного  паспорта,  але в  цьому випадку необхідно буде надати кольорову отскановану копію першої сторінки ОЗП на першу вимогу імміграційної служби ОАЕ; для відкриття візи по терміновому тарифу нам потрібна кольорова отсканована копія першої сторінки  закордонного паспорта, офіційний необхідний термін дії ОЗП – 3 місяці з початку поїздки.
  • Відповідно до діючих правил оформлення візи, імміграційна служба залишає за собою право відмовити у видачі візи з повідомленням не пізніше 24 годин до прильоту в ОАЕ, не пояснюючи причин.
  • Обертаємо вашу увагу, що останнім часом Імміграційна служба ОАЕ посилила вимоги до жінок молодше 30 років, а також дітям (хлопчикам і дівчинкам).

Дітям з окремим паспортом відкривають візи у випадку, якщо їх супроводжує батько з таким ж прізвищем. Може виникнути затримка з відкриттям візи або відмовою, якщо дитину супроводжує дорослий з іншим прізвищем.

Просимо вас інформувати про це агентства й заздалегідь готовити копію свідоцтва про народження дитини перекладеного на англійську мову й завіреного нотаріально для надання в Імміграцію.

Якщо одружена молода пара молодше 30 років має різні прізвища, необхідно заздалегідь готовити копію свідчення про шлюб перекладене на англійську мову й завірене нотаріально для надання в Імміграцію.

Просимо вас подавати документи для жінок молодше 30 років максимально завчасно до дати заїзду.

У випадку відмови в одержанні візи її вартість не вертається.

  • Повторна подача на візу здійснюється при її оплаті. У випадку вказівки невірних паспортних даних, заміна на нові розцінюється як обіг за новою візою c повною її оплатою. Можливі ускладнення з відкриттям віз для дівчин моложе 30 років, що подорожують без супроводу родича з таким ж прізвищем. У цьому випадку необхідно бронювати готелі категорії не менш 4*.
  • У випадку неповернення туриста в строк і відсутності інформації про його місцезнаходження на території ОАЭ імміграційна влада виставляє штрафні санкції. Відповідальність по виплаті штрафу накладається на агентство, що відправило туриста.

Радимо також прочитаті наступні корисні та цікаві статті про туризм

Ви можете переглядати усі відповіді до цього запису завдяки RSS 2.0 фіду.Коментарі та пінги зараз закриті.
ACTIVE-рейтинг туристических сайтов. Туризм и отдых Рейтинг - Отдых на курортах Черного моря MyCounter - счётчик и статистика Рейтинг SIMPLETOP.NET Rambler's Top100 Український рейтинг TOP.TOPUA.NET